Restaurant de Basis Enschede

jun 8, 2020 | Hotspot

Afgelopen week heeft mijn man Sebas mij verrast met een avondje uit eten. Super blij dat we weer een keertje uit huis konden gaan en naar een restaurant! We gingen naar Restaurant De Basis

Misschien lees ik hier een jaar later lachend op terug en denk ik: “weet je nog, die tijd toen het Corona virus uitbrak en we voor een hele lange tijd in Lockdown zaten?” Het voelt nog steeds een beetje gek. We mogen sinds 1 juni weer wat meer doen, zolang we op die gepaste 1,5 meter blijven. Gelukkig zijn er heel veel ondernemers en bedrijven die een creatieve oplossing hebben gevonden om hier mee om te gaan, zo ook Restaurant De Basis.

Wij wonen nu zo’n 5 jaar in Enschede en ondanks ik het super naar mijn zin heb hier, lopen ze (sorry no offence) een aantal jaar achter wat betreft biologische voeding, vegan of plantbased restaurantjes en volgens mijn man (en zijn grote frustratie) sneakers ;p

Restaurant De Basis is 1 van de weinige restaurantjes die al zijn eten grotendeels zelf verbouwd en alleen werkt met verse seizoen producten. Hierdoor verandert de menukaart wekelijks.

Sebas en ik waren er nog nooit geweest en aangezien wij het geweldig vinden om nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten waren we aardig enthousiast! We hadden ons mooi aangekleed en waren klaar om te gaan. Helaas begon het keihard te regenen en moesten we onder een veel te kleine paraplu naar het restaurant rennen.

In films ziet dat er altijd super romantisch uit, maar geloof me in ‘real life’ voelt het toch wat anders aan 😉

Gelukkig waren we redelijk droog binnen gekomen en werden we vriendelijk ontvangen door de eigenaar Junior Rijkschroeff. Je kon zien aan hem dat hij blij was dat er weer mensen mochten komen in zijn restaurant. Super vriendelijk vroeg hij of we onze handen wilde desinfecteren (ja dat hoort er nou eenmaal bij in deze tijd) en bracht ons naar onze tafel.

Afbeelding met persoon, binnen, voedsel, tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving
Junior Rijkschroeff

Het interieur zag er prachtig uit. Een beetje Scandinavische/industriële vibes, met veel natuurlijke elementen erin verwerkt. En een hele lange bank aan de muur dus Sebas was ook blij. Die vindt het geweldig om op zo’n bank te zitten. Misschien toch maar een keertje zoiets in ons eigen huis creëren!

Afbeelding met binnen, plafond, kamer, tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Junior legde ons het concept uit en dat ging als volgt:

Je kiest 2 a 3 gerechten van de kaart. In mijn geval had ik 2 voorgerechten gedaan en Sebas een voor en hoofdgerecht. Het idee is dat je dit samen deelt. Dit komt goed uit, want dat doen wij eigenlijk altijd wel. We kunnen meestal niet kiezen tussen alle gerechten namelijk 😀

Vervolgens kregen we een kleine amuse van gazpacho en bietensap en daaropvolgend een soort gefrituurde groentechips met zeewiermayonaise, echt super lekker!

Ik had voor de Salade Artisjok gekozen en de Bawykov Zalm. Sebas ging voor de Tuintje Groen en de Knolselderijburgertjes. Het leek wel of we in een Michelin Sterrenrestaurant aan het eten waren, zo mooi waren de borden opgemaakt.

Hieronder de foto’s

Rechtsboven: Tuintje groen

Linksonder:    Bawykov Zalm

Middenonder: Salde Artisjok

Rechtsonder:   Knolsederijburgertjes

Afbeelding met voedsel, bord, tafel, veel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Junior legde met volle passie uit wat er precies bij ons op de borden lag en met hoeveel aandacht en liefde hij de producten had gemaakt. Zo hadden we bijvoorbeeld gefermenteerde cherrytomaatjes die meer dan 2 maanden! in de maak waren voordat ze bij ons werden geserveerd. Het was echt allemaal een kadootje en heerlijk om te ervaren.

Wij zijn beide geen grote eters dus we hadden geen ruimte meer voor een toetje helaas. Ik denk dat we binnenkort teruggaan speciaal voor de toetjes, want die zagen er ook zo lekker uit!

Dus mocht je in Enschede zijn, dan is Restaurant De Basis echt een aanrader! Niet alleen het eten, maar ook de persoonlijke aandacht die je krijgt. En dat voor een zachte prijs.

Wil je meer informatie over deze Hotspot, je vindt het hier

Mocht jij andere hotspots weten met gezonde voeding laat het vooral aan me weten! Ik hou van nieuwe dingen ontdekken

Liefs Danielle

PS. Heb jij een chronische ziekte en zou je daarvan af willen? Maak een gratis kennismakingsgesprek via deze link: https://calendly.com/daniellecarati

PSS. Voor meer inspiratie voor een gezond en gelukkig leven volg me op Instagram

De informatie op deze website is voor particulier gebruik en is niet bedoeld als een vervanging van deskundig medisch advies. De geboden informatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter is het mogelijk dat bepaalde informatie niet volledig juist of actueel is. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts of voedingsdeskundige. Wanneer je zonder verificatie of nader advies van de geboden informatie gebruik maakt doe je dat voor eigen rekening en risico. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire posts

Nieuw Traject

Nieuw Traject

Yes een gloednieuw Traject komt eraan! We leven in gekke tijden, volgens de recente CBS cijfers hebben zo’n 9,9 miljoen mensen een chronische ziekte. Waarvan 50% van die groep niet 1 maar meerdere chronische ziekte heeft. 52% van de bevolking heeft overgewicht en 1...

Lees meer
My Personal Story

My Personal Story

Voor mijn 1e jaar hadden ze me het label Cystic Fibrosis opgeplakt (een ongeneselijke taaislijmziekte) waar de levensverwachting toen de tijd 30 jaar voor was…

Lees meer