My Personal Story

jun 8, 2020 | Health

Deze blog staat nu al een tijdje op zich te wachten. Ik vind het toch wel spannend om met de billen bloot te gaan en mijn levensverhaal te vertellen. Enerzijds omdat ik al zoveel overwonnen heb op gebied van mindset en gezondheid, maar anderzijds omdat ik er nog lang niet ben.

Vooral op dat gebied krijg ik nog wat Mindfucks in mijn hoofd. Want het is misschien wel een beetje hypocriet om te vertellen aan mensen hoe ze zichzelf kunnen helen terwijl ik zelf nog niet helemaal gezond ben. En wat zullen anderen wel niet van me denken dan, lekker fake…

Ja de welbekende stemmetjes hebben we allemaal in onze hoofd. En ondanks ik nog niet helemaal ben waar ik graag zou willen zijn, denk ik ook dat het belangrijk is om nu al te gaan delen wat ik gedaan heb om ervoor te zorgen dat mijn leven van overleven naar leven is gegaan. Al deze kennis die ik jarenlang heb opgedaan kan ik NU al doorgeven en dat heeft niks te maken met hoever ik geheeld ben of niet. Ik deel daarom de echtheid waar ik doorheen ga. De dagen dat het minder gaat met mij en wat ik eraan doe om daar doorheen te komen, en de dagen dat het super goed gaat en wat mij al zover heeft gebracht.

Ik weet zeker dat ik op deze manier al zoveel meer mensen kan helpen die vast zitten in hun leven qua gezondheid en mindset en die opzoek zijn naar antwoorden.

Dus hier komt hij dan!

Het begon allemaal bij mijn geboorte. Ik lag om precies te zijn binnen 13 minuten buiten de veilige haven van mijn moeder en was nog niet eens wakker. Het eerste wat ze deden was een tik op mijn billen geven om te kijken of ik het wel deed 😉 Nou ik deed het hoor, mijn moeder heeft sindsdien bijna niks anders meegemaakt dan mijn gehuil #respectvoorhaar!

Mijn moeder vond me knap, that’s all that matters 😉

Want al snel kwamen we erachter dat mijn darmen niet goed werkte en ik eigenlijk non stop krampen en pijn had. Vandaar het oneindige gebrul. Daarnaast waren mijn longen zeer slecht. Ik had continu slijmvorming en hoestte non-stop. Voor mijn 1e jaar hadden ze me het label Cystic Fibrosis opgeplakt (een ongeneselijke taaislijmziekte) waar de levensverwachting toen de tijd 30 jaar voor was.

Niet echt de start die je wilt hebben in het leven natuurlijk. Door dit label had ik voor mijn 2e verjaardag al meer dan 28 penicillinekuren achter de rug. Elke mogelijkheid van een verkoudheid of griepje kon namelijk fataal zijn voor mij. Voor de mensen die al wat langer met voeding en gezondheid bezig zijn weten dat antibiotica echt een killer is voor al het foute, maar vooral ook het goede in je darmen. Mijn darmen werden op deze manier steeds zwakker waardoor mijn immuunsysteem steeds meer onder druk kwam te staan.

Naast mijn darmklachten begon ik op mijn 4e of 5e jaar ineens scheel te kijken. Achteraf denk ik dat dit gekomen is door een inenting die ik heb gekregen. Daarvan is bekend dat het de spieren kan aantasten van o.a. de ogen waardoor je gaat loensen. Ik ben hier uiteindelijk voor geopereerd en gelukkig is dit redelijk goed gekomen. Je ziet het alleen nog als ik heel erg moe ben. Ik heb helaas geen foto’s meer kunnen vinden van mijn ogen maar heb een gelijkwaardige foto gevonden zodat je een idee krijgt hoe dat eruitzag. Bij mij verdween mijn oog wel eens helemaal achter mijn neus zodat je alleen maar wit zag.

Afbeelding met binnen, persoon, tanden, borstelen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Op mijn 8e levensjaar kregen we het verlossende woord dat ik geen Cystic Fibrosis had en dat ze 8 jaar lang verkeerd getest hadden. Gelukkig voor ons maar ondertussen had mijn lichaam al heel veel ander leed opgelopen door de vele medicatie.

Mijn moeder ging zich steeds meer verdiepen in de alternatieve geneeswijze. Zo leerde ze meer over homeopathie, ging ze met me naar een energetisch en spiritueel coach en ook een acupuncturist. Beetje bij beetje ging het steeds beter met mij. Mijn longen klaarde langzaam op en zelfs mijn darmen werden ietsje beter. Toch is dit altijd een zwak punt van mij gebleven, zelfs nu nog. Ik kon in die tijd ongeveer 1 keer in de 2 weken naar de wc.

Op deze leeftijd zag je duidelijk hoe moe ik was. Aan mijn grauwe huid kon je zien dat ik een zwaar B-12 tekort had wat ik toen nog niet wist…

Op mijn 12e maakte ik de beslissing om te stoppen met mijn medicatie. In die tijd kreeg ik elke dag klysma’s en extreme hoge dosis aan laxeermiddelen. Ik wilde het niet meer. Mijn darmen werden er steeds slechter van en iets in mij had het gevoel dat het klaar was. Dat er een andere manier mogelijk was om mijn lichaam te genezen.

Zo zijn we langzaam verder gegaan in de alternatieve sector totdat ik uiteindelijk in de voedingshoek terecht ben gekomen. Vanaf mijn 14e had ik geen medicatie meer nodig en kan ik gemiddeld 1 keer per 3 dagen naar de wc.

Mijn middelbareschooltijd was een hel voor mij. Ik was zo extreem moe. Ondanks ik het heerlijk vond met mijn nieuwe vrienden die ik ontmoet had, had ik eigenlijk geen puf om elke ochtend om 7.45 op school te verschijnen voor mijn 1e les. Ik heb school altijd leuk en interessant gevonden, maar ik kon het gewoon niet aan. Ik was zo moe dat ik vaak pas de kracht had om rond 12 uur op school aan te komen. Dat werd natuurlijk niet in dank afgenomen door de leraren. Uiteindelijk heb ik hierdoor mijn middelbareschooldiploma niet kunnen halen.

Ik kon mijn ogen vaak niet open houden door de moeheid, soms ging ik op de wc zitten en dan viel ik in slaap.

Ik schaamde me en wist niet waar het vandaan kwam in die tijd. Ik had nog te weinig kennis en alle andere klasgenoten hadden hier niet echt last van. Ik raakte in een zware depressie die bijna 2 jaar heeft geduurd. Ondanks de depressie durfde ik niet tegen iemand te zeggen dat ik die had.

Naast de depressie had ik dagenlang last van misselijkheid, moeheid, duizeligheid en mijn spieren werden steeds zwakker. Ik ben in mijn jongere jaren altijd heel actief geweest. Ik had 2 paarden waar ik dagelijks op reed, heb meegedaan met de Nederlands Kampioenschap Twirle en heb altijd gezwommen. Deze dingen lukte me gewoon niet meer. Mijn lichaam was letterlijk op.

Mijn weerstand was ver te zoeken, ik kreeg om de 2 weken een blaasontsteking, had vaak een migraine aanval en uiteindelijk ontwikkelde ik paniekaanvallen. De dokter zei dat het allemaal in mijn hoofd zat want ik was nog veel te jong om ernstige dingen te hebben. Na een tijdje zeiden ze “je moet er maar mee leren leven”. Ik voelde me totaal niet serieus genomen en helemaal alleen in dit proces.

Ik raakte steeds verder weg van mijzelf, ging steeds meer alcohol drinken en raakte uiteindelijk zelfs aan de drugs. Als ik mensen daarover vertel dan staan ze verbaast te kijken. “Jij?!” vragen ze dan. “Dat past toch helemaal niet bij je?” En dat klopt. Achteraf gezien paste dat ook helemaal niet bij me. Maar ik wist gewoon niet meer hoe ik met zoveel pijn en onmacht om moest gaan.

Gelukkig zit er ook een keerzijde aan dit verhaal. Ik ging me nog meer verdiepen in de voeding. Ik voelde dat daar mijn antwoord lag.

Uiteindelijk heb ik mijn studie afgerond tot Orhtomoleculaire Voedingsdeskundie en Mindfullness Therapeut. En langzaamaan begon mijn leven weer de positieve kant op te gaan. Ik stopte radicaal met drugs en met alcohol. Ik ging gezonder eten en de juiste supplementen gebruiken.

Op dat moment was mijn lichaam zo slecht dat ik continu 6 maanden zwanger leek als ik wat gegeten had. Ik was ondertussen intolerant geworden voor handzeep, shampoo, tandpasta, schoonmaakmiddelen, parfum en zo’n beetje alles wat je op je lichaam smeert of wat je aanraakt. Daarnaast had ik veel voedingsintoleranties waardoor ik uiteindelijk alleen nog maar tegen fruit kon!

Ik heb daardoor een hele lange tijd van bijna niks anders dan alleen maar fruit geleefd, en dit is mijn redding geweest. Mijn lichaam gaf aan dat het even genoeg was voor al het andere eten en dat het tijd was om terug te gaan naar de basis. Terug naar de natuur. Terug naar je authentieke zelf.

Jarenlang ben ikzelf een experiment geweest om te kijken wat wel en niet werkte. Uiteindelijk heb ik de antwoorden gevonden die mij geholpen hebben. Vandaag de dag kan ik elke dag naar de wc (thank god!), kan ik gewoon opstaan in de ochtend zonder dat ik het idee heb dat ik de hele nacht heb doorgetrokken en mijn mindset is weer positief geworden.

Het was geen makkelijke reis kan ik je zeggen, maar ik ben super dankbaar voor alles wat ik geleerd heb en hoe ik daar nu andere mensen mee kan helpen. Ik weet als geen ander hoe het voelt om er alleen voor te staan. Om het gevoel te hebben dat niemand je geloofd of dat er gezegd wordt het zit allemaal in je hoofd. Ik kan je vertellen dat is niet zo. Alles wat je voelt is waar en laat niemand anders tegen je zeggen dat het niet zo is. Zij voelen niet wat jij voelt en ze weten niet wat je meemaakt. En accepteer het antwoord, je moet er maar mee leren leven absoluut niet! Iedereen is in staat om zijn zelfhelend vermogen aan te zetten, ook jij 🙂

Met mijn paard Wietse

Ik ben er zelf nog lang niet. Door de jarenlange aanslag op mijn lichaam heb ik door de jaren heen, fybromyalgie, lupus en neurologische uitputting ontwikkeld (verzwakking van de spieren). Ik kan nog steeds niet lang sporten, als ik douche heb ik het idee dat mijn huid in de fik staat en soms als ik veel stress heb gehad krijg ik een terugslag en voel ik mijn gewrichten weer heel erg. Dit zijn nog allemaal dingen waar ik mee bezig ben en die langzaamaan steeds wat beter worden.

Gelukkig heb ik al veel mogen genezen in mijn lichaam. Zo ben ik niet meer depressief, mijn paniekaanvallen zijn weg, mijn darmen werken weer voor zo’n 95% en mijn moeheid heb ik onder controle. Ook mijn misselijkheid, duizeligheid en de piep in mijn oren is weg. Ik heb het steeds minder vaak koud en mijn opgezette buik is een stuk minder zolang ik me aan de juiste voeding houd. Daarnaast is mijn haaruitval gestopt en heb ik weer prachtig haar, zijn mijn oneindige verkoudheden gestopt en kom ik beter op mijn woorden. Sommige dagen voel ik me echt on top of the world en de slechte dagen die ik ertussen heb worden steeds minder.

Genezen is niet van de 1 op de andere dag. Het is vaak 3 stappen vooruit en 2 stappen terug. Het is een marathon en ik leer elke dag weer wat nieuws over mijn lichaam. Gelukkig heb ik alle tools in handen om helemaal te genezen en ik ben hier ook 100% van overtuigd dat dit mogelijk is!

Mocht jij tegen dingen aanlopen in je leven waar je niet mee verder komt op het gebied van gezondheid of mindset en wil je hiermee aan de slag gaan? Meld je dan via deze link aan voor een gratis kennismakingsgesprek. We bekijken samen in dit gesprek of ik je verder kan helpen of dat ik iemand ken die je verder kan helpen. Ik hou van eerlijkheid en weet als geen ander hoe belangrijk het is om bij de juiste personen te komen wat betreft je gezondheid.

Together we Heal!

Liefs Danielle

PS. Heb jij een chronische ziekte en zou je daarvan af willen? Maak een gratis kennismakingsgesprek via deze link: https://calendly.com/daniellecarati

PSS. Voor meer inspiratie voor een gezond en gelukkig leven volg me op Instagram

De informatie op deze website is voor particulier gebruik en is niet bedoeld als een vervanging van deskundig medisch advies. De geboden informatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter is het mogelijk dat bepaalde informatie niet volledig juist of actueel is. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts of voedingsdeskundige. Wanneer je zonder verificatie of nader advies van de geboden informatie gebruik maakt doe je dat voor eigen rekening en risico. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire posts

Nieuw Traject

Nieuw Traject

Yes een gloednieuw Traject komt eraan! We leven in gekke tijden, volgens de recente CBS cijfers hebben zo’n 9,9 miljoen mensen een chronische ziekte. Waarvan 50% van die groep niet 1 maar meerdere chronische ziekte heeft. 52% van de bevolking heeft overgewicht en 1...

Lees meer
Restaurant de Basis Enschede

Restaurant de Basis Enschede

Afgelopen week heeft mijn man Sebas mij verrast met een avondje uit eten. Super blij dat we weer een keertje uit huis konden gaan en naar een restaurant! We gingen naar Restaurant De Basis…

Lees meer