Is 5G slecht voor mij?

jun 8, 2020 | Health

Misschien heb je het een beetje meegekregen, maar er is een hele demonstratie aan de gang over de komst van 5G netwerk voor de telefonie. Het wordt georganiseerd door mensen die allergisch zijn voor stralingen en dus letterlijk ziek worden ervan. Misschien is dit een beetje een “far from your bed show”, maar toch is het een belangrijk onderwerp om over te praten. Want veel mensen zijn zonder dat ze het doorhebben gevoelig voor deze stralingen. Maar hoe weet je nou of jij daar last van hebt of niet?

Een tijd terug heb ik veel research gedaan over dit onderwerp, omdat ook ik het idee had dat mijn energielevel en gezondheid werd beïnvloed door het netwerk en stralingen.

Maar het begon pas echt weer te borrelen bij mij toen een vriendinnetje van mij laatst langskwam. Ze had apparatuur meegenomen waarmee ze kon zien hoeveel straling er op bepaalde plekken in mijn huis waren. Super interessant natuurlijk!

Voor haar wat minder leuk, omdat zij 1 van die mensen is die echt allergisch is voor straling, wat haar leven soms letterlijk een living hel maakt. Ze heeft me alle ins and outs gegeven over dit onderwerp dus ik ben weer helemaal bij 😉

En natuurlijk deel ik deze info graag met jou!

Ben ik gevoelig voor straling?

Ik krijg als ik lang op mijn telefoon zit een branderig gevoel in mijn vingers, maar ook als ik te lang op mijn laptop heb gewerkt. Soms straalt dit zelfs naar boven toe in mijn arm. En als ik mijn laptop op mijn benen zet dan krijg ik gelijk het gevoel dat mijn benen in de fik staan! Ook heb ik vaak dat ik na een periode op de computer werken echt kapot ben en zelfs hoofdpijn kan krijgen. Ik was dus heel benieuwd of dat daarmee te maken had.

Oké, voordat we echt verder de materie induiken wil ik graag haar verhaal vertellen zodat je beetje een idee kan vormen welke impact het kan hebben. Zo is zij er niet heel lang geleden achter gekomen dat ze allergisch is en had ze daarvoor nooit de link gelegd dat haar problemen van straling af zou kunnen komen.

Het begon allemaal zo’n 4 jaar geleden toen ze haar eerste huisje had gekocht. Super trots en blij dat ze een plek voor zichzelf had en dat haar onafhankelijke leven nu eindelijk echt kon beginnen. Ze had de grote netwerk masten wel recht tegenover haar huis gezien, maar who cares, ze heeft een prachtig huis!

Het eerste jaar ging het nog redelijk goed. Ze had wel wat vaker last van vermoeidheidsklachten, maar ze had ook net een nieuwe job (die toevallig ook tegenover masten zaten), ze was bezig met een nieuwe studie, dus helemaal niet zo vreemd dat ze zich zo moe voelde toch?

Het tweede jaar begon het wel wat serieuzer te worden. Ze kreeg er hartkloppingen bij, kon moeilijk tot niet in slaap komen en uiteindelijk kreeg ze allerlei pijntjes in haar lichaam. Ze heeft altijd gedanst op hoog niveau en een actief leven gehad, maar dat ging beetje bij beetje achteruit vanwege haar lichamelijke klachten.

Ze ging steeds vaker naar de arts, maar uit al haar testen kwam niet echt iets uit. Het advies was om het gewoon wat rustiger aan te doen en wat meer te luisteren naar haar lichaam.

In het 3e jaar waren de klachten zo erg geworden dat ze in een depressie raakte. Waarom voelde ze zich toch zo rot? Waar kwam het toch vandaan?

Als ze probeerde te slapen had ze soms zulke erge hartkloppingen dat ze niet meer kon ademen en er zijn tijden geweest dat ze zich afvroeg of ze de volgende dag nog zou halen.

Uiteindelijk kwam ze toevallig door veel google zoekwerk op een site terecht waarin ze vertelde over de gevaren van straling. En toen pas viel het kwartje. Ze woonde al jaren direct naast zo’n zendcentrale en op werk zat er ook nog eens een grote centrale. Haar lichaam kreeg geen kans om te herstellen op deze manier!

Het 4e jaar is ze zich gaan verdiepen in de materie en heeft ze uiteindelijk genoodzaakt een andere woning én een andere baan moeten vinden voor haar eigen veiligheid.

Gelukkig heeft ze beide gevonden en heeft ze ondertussen haar leven weer terug! Na de verhuizing merkte ze al direct verschil. Langzaam kon ze weer slapen, gingen haar hartkloppingen weg en haar andere pijntjes. Moe is ze nog een lange tijd geweest maar ze is nu bijna weer op hetzelfde level als voordat ze ging verhuizen.

Over de 5G maakt ze zich wel nog erge zorgen. Deze stralingen zijn nóg schadelijker dan 3G of 4G. Uiteindelijk is er bijna geen ontkomen meer aan, omdat ze de masten in elke lantarenpaal, bushokje en school willen plaatsen.

“Als dat gebeurt dan ga ik verhuizen naar Frankrijk in een klein dorpje” zegt ze.

Afgelopen week kwam ze langs mijn huis met een speciaal apparaatje om te meten hoe hoog de straling bij mij in huis was. Ik had toevallig een nieuwe 5G mast gespot schuin tegenover mijn huis, maar wel een klein formaat die op een elektriciteitshuisje was geplaatst.

Ze kwam binnen met een gigantische koffer met verschillende apparaatjes en 1tje daarvan pakte ze om te meten. “Deze meet ook de 5G straling”, zei ze. Ze zette het apparaatje aan en het ding maakte gelijk een gigantisch kabaal. Ik schrok er zelfs een beetje van. Ook kleurde er allerlei rondjes felrood. Ze vertelde me dat dat de maximale straling was die je kan hebben.

Slik, dat is wel even confronterend!

Daarna ging ze heel het huis langs om te kijken op welke plekken de meeste straling aanwezig was. We kwamen erachter dat mijn bed behoorlijk goed stond en daar weinig straling terecht kwam. Ik hoefde alleen mijn stekkers en alarmklok te veranderen. Beneden was het wel een ander verhaal.

Blijkbaar gaf mijn Bose Radio die in de keuken stond een enorme straling af. Dat komt omdat dit een wifi radio is en altijd opzoek gaat naar verbinding. Zelfs als hij uit staat! Het is daarom erg belangrijk om de stekker eruit te trekken als je zulke apparaten niet gebruikt.

Verder kwam er uiteraard veel straling af van de wifirouter, maar ook de telefoon en de PlayStation 4 (sorry schat, de PlayStation gaat eruit ;p ) Al deze apparaten trekken wifi naar zich toe zelfs als ze bekabelt liggen en als ze stand-by staan.

Uiteindelijk toen we alles hadden uitgezet was ons huis behoorlijk straling vrij. Hartstikke fijn dat het mogelijk is en dat ik blijkbaar niet zoveel last heb van het 5G kastje dat schuin tegenover ons hangt. Alhoewel we nog niet helemaal zeker zijn of hij al aanstaat natuurlijk en wat voor een verschil het dan gaat maken.

Maar nu terug naar jou!

Want hoe weet je nou of je last hebt van straling of niet?

Het lastige hieraan is dat het vaak niet in 1x zichtbaar wordt. En vaak worden de klachten groter na een periode waardoor het moeilijker is om de link te leggen naar straling. Niet iedereen ervaart ook dezelfde klachten. Wat wel weer een voordeel is, is dat je het vrij snel merkt als je uit de straling stapt. Binnen een aantal dagen knap je meestal helemaal weer op.

Klachten

Ik heb 10 symptomen opgeschreven, maar de hele lijst van 26 symptomen kan je hier vinden.

 1. Vage klachten
 2. Hoofdpijn, toenemende druk of dreun in hoofd, duizelig
 3. Oorsuizingen of piepen, fluiten, gebrom in oren, lichte doofheid
 4. Trekken van gezichtsspieren, overige spieren, pijn in gewrichten
 5. Concentratieverlies, geen focus meer, vergeetachtigheid, verlies kortetermijngeheugen, leerstoornissen, niet helder kunnen denken, problemen met spreken
 6. Energie vliegt weg, futloos, zombiegedrag, apathisch, dodelijke vermoeidheid, ineen zakken
 7. Nervositeit, onrust, angstig worden, vluchtgedrag, hartkloppingen, verhoogde bloeddruk
 8. Weerstand verlagend, huidallergie, eczeem, gevoel van “zonverbrande” huid, droge mond, pijnlijke tong
 9. Overgevoeligheid voor harde en scherpe geluiden, licht, chemische stoffen en geuren, toenemende gevoeligheid van voedsel, hooikoorts
 10. Slapeloosheid

Heb jij meer dan 3x met ja beantwoord op bovenstaande klachten dan heb je grote kans dat je gevoelig bent voor straling. We kunnen natuurlijk nooit alle straling wegnemen aangezien er overal wel wifi of netwerk te vinden is. Toch zijn er manieren waardoor je de straling kan beperken zodat je lichaam weer kan helen.

Wat kan je doen om straling te voorkomen?

 • Zet veel planten in je huis die absorberen en blokken de straling
 • Doe al je stekkers in een blok die je makkelijk aan en uit kan zetten als je er geen gebruik van maakt
 • Zet s ’avonds je wifi, router én modem uit
 • Slaap niet met je telefoon naast je bed of hoofd, maar laat hem beneden liggen (helpt gelijk tegen onnodig lang facebooken als je net wakker wordt 😉
 • Doe je laptop, computer en tablet (en in mijn geval de radio, maar ook de draadloze printer en luidsprekers) ook echt uit als je het niet gebruikt. Als ze stand-by blijven staan zoeken ze toch nog naar een wifi-signaal waardoor de straling verhoogd
 • Werk zoveel mogelijk met bedrade kabels naar je laptop toe (dus niet via de wifi) vanuit een geaard stopcontact
 • Zet je telefoon op vliegtuigstand als je hem niet gebruikt. Op die manier wordt er niet continu naar de wifi gezocht waardoor de straling beperkt blijft
 • Houdt de telefoon 2,5 cm afstand van je oor als je belt. Dit zijn overigens de richtlijnen die in de gebruiksaanwijzing van een mobiel staan, maar de meeste mensen lezen die niet
 • Neem plaats in een wifivrij gedeelte van het openbaar vervoer (vooral treinen geven continu een wifisignaal af die heel sterk is omdat het een bewegend voertuig is en daardoor het moeite heeft om wifi te vinden en continu op zoek is)
 • Hoe dunner de schedel is hoe meer straling erbinnen kan dringen. Zorg daarom dat kinderen niet te vaak op telefoons of tablets zitten!
 • Zet je bed neer aan de muurkant die aan de buitenboel grenst en niet aan de buren. Anders heb je alsnog kans dat jij in de avond braaf de wifi en stekkers eruit haalt, maar dat je alsnog de straling meekrijgt van jouw buren die het niet uitzetten

Mijn eigen bevindingen:

Het is nu een week geleden dat ik de aanpassingen in huis heb gemaakt en ik voel heel duidelijk verschil. Het enige wat ik nog nodig heb is een netwerkkabel voor mijn laptop zodat die ook bedraad is. Want nog steeds ervaar ik last van mijn handen en vingers als ik langer dan 1 uur onafgebroken achter de laptop zit.

Sinds ik alle stekkers en wifi uitzet en mijn wekker niet meer naast mij op het nachtkastje heb staan slaap ik veel beter en sta ik in de ochtend veel uitgeruster op. Eigenlijk zouden we allemaal onze wifi en kabels gewoon uit moeten zetten als we gaan slapen. Dan kunnen we met zijn allen ervoor zorgen dat we 7 tot 8 uur echt kunnen herstellen van straling. En niet alleen wij halen daar het voordeel uit, maar ook de natuur en de dieren, want die hebben er nog meer last van dan wij.

Ik weet nog dat ik de mand van mijn hondje Lesca naast de router had staan. Continu bleef ze onrustig en piepen. Ze wilde niet op haar mand blijven en kwam steeds zeurend naar ons toe. Nu snappen we waarom ze zo deed en we hebben haar op een andere plek gezet waar het minste straling is in huis. Ze slaapt als de beste nu!

Heb jij al zo bewust stilgestaan over straling?

Liefs Danielle

PS. Heb jij een chronische ziekte en zou je daarvan af willen? Maak een gratis kennismakingsgesprek via deze link: https://calendly.com/daniellecarati

PSS. Voor meer inspiratie voor een gezond en gelukkig leven volg me op Instagram

De informatie op deze website is voor particulier gebruik en is niet bedoeld als een vervanging van deskundig medisch advies. De geboden informatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter is het mogelijk dat bepaalde informatie niet volledig juist of actueel is. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts of voedingsdeskundige. Wanneer je zonder verificatie of nader advies van de geboden informatie gebruik maakt doe je dat voor eigen rekening en risico. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire posts

Nieuw Traject

Nieuw Traject

Yes een gloednieuw Traject komt eraan! We leven in gekke tijden, volgens de recente CBS cijfers hebben zo’n 9,9 miljoen mensen een chronische ziekte. Waarvan 50% van die groep niet 1 maar meerdere chronische ziekte heeft. 52% van de bevolking heeft overgewicht en 1...

Lees meer
Restaurant de Basis Enschede

Restaurant de Basis Enschede

Afgelopen week heeft mijn man Sebas mij verrast met een avondje uit eten. Super blij dat we weer een keertje uit huis konden gaan en naar een restaurant! We gingen naar Restaurant De Basis…

Lees meer