In Contact Met Je Organen

jun 9, 2020 | Health

In contact met je organen, Say What?!

Ja je leest het goed. Je kan leren praten met je organen.

Dit is een shout out van alle organen die in je lichaam zitten!

Waarschijnlijk heb jij nog nooit erbij stilgestaan dat je organen levende dingen zijn die één van de belangrijkste taken hebben, namelijk jou gezond te houden. Veel van onze organen leven al jaren onder stress door o.a. verkeerde voeding (darmen), iets te vaak een glaasje alcohol (lever), die stressvolle job (bijnieren) en de giftige stoffen die je bewust of onbewust gebruikt zoals crèmetjes, shampoos, luchtverfrissers en die romantische kaarsjes.

Je kan het voorstellen als iemand die een super stressvolle fulltime job heeft waar alle verantwoordelijkheid afhangt van die persoon. Want als het niet goed gaat dan is het gelijk einde oefening. En bedenk dan eens dat die persoon niet een fulltime job heeft maar 24/7 door moet werken om alles draaiende te houden. En dat zonder een beloning of een dank je wel voor het geregel.

Dat doen je organen voor jou.

Best heftig als je dat zo leest hierboven.

Gelukkig doen je organen het met liefde voor je, maar af een toe een complimentje of een praatje met ze maken vinden ze meer dan fijn.

En het mooie is dat dat ook gewoon kan!

Je kan op meerdere manieren een connectie maken met je organen. Je kan ze zelfs aansturen zodat ze sneller je lichaam kunnen helen en ervoor zorgen dat ze meer energie en waardering krijgen zodat ze minder uitgeput raken.

Om deze connectie te maken is het belangrijk dat je weer ‘in touch’ komt met je eigen lichaam. En dat kan je als volgt doen:

  • Eet voeding die je organen gelukkig maken, die ervoor zorgen dat ze hun werk beter kunnen doen en die ervoor zorgen dat ze voldoende energie houden om vervelende indringers en stresssituaties onder controle te kunnen houden. Op deze manier kunnen ze ook sneller aangeven aan jou als er echt iets niet goed is en dat er actie ondernomen moet worden.
  • Je zal merken dat als je voedende voeding eet (meer dan 75% van je voeding bestaat uit groente en fruit) je intuïtie zal vergroten. Met deze intuïtie kan je nog beter de connectie maken met je organen. Zo kan je vragen gaan stellen aan bijv. je lichaam welke voeding op dit moment het beste is voor jou (intuïtief dieet), maar ook als het even niet lekker gaat met je, wat je op dat moment nodig hebt om je beter te voelen. Dat kan van alles zijn bijv., dat je een nachtje vroeg gaat slapen, een uur in bad gaat of even een heerlijke wandeling maken in de buitenlucht.
  • Door te mediteren word je ook bewuster van je lichaam. Als je focust op je in en uitademing zal je merken dat je meer in het hier en nu kan blijven. Dit zet je letterlijk in je lichaam waardoor je makkelijker aanvoelt of jouw organen happy zijn of niet.
  • Wat ik vooral heel fijn vindt zijn visualisaties. Voor mij is dat de ultieme manier om te praten en samen te werken met je organen. Je kan een visualisatie in een meditatie doen, maar ook gewoon zo. Dit is 1 van de manieren geweest hoe ik mijn darmen heb kunnen helen. Ik heb elke dag gevisualiseerd dat ik in mijn lichaam dook en naar mijn darmen toe zwom. Daar zei ik als eerste hallo en wat fijn dat we elkaar nu ontmoeten. Vervolgens ging ik aan de slag door alle gaten die mijn darmen hadden te dichten met wit licht. Zo kan je eigenlijk heel je lichaam opnieuw opbouwen!

Zoals je ziet is het een beetje een andere manier communiceren dan je echt gewend bent, maar dit zijn zeker methodes die je kan inzetten en waardoor je je organen steeds meer gaat vertrouwen, gaat waarderen en bewuster ermee omgaat. Deze samenwerking is Key voor je helingsproces.

In mijn 3 maanden programma gaan we hier uitgebreid over door en geef ik je begeleide meditaties en visualisaties mee om te oefenen. Mocht je meer informatie willen, stuur een mailtje naar info@daniellecarati.nl

Liefs Danielle

PS. Heb jij een chronische ziekte en zou je daarvan af willen? Maak een gratis kennismakingsgesprek via deze link: https://calendly.com/daniellecarati

PSS. Voor meer inspiratie voor een gezond en gelukkig leven volg me op Instagram

De informatie op deze website is voor particulier gebruik en is niet bedoeld als een vervanging van deskundig medisch advies. De geboden informatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter is het mogelijk dat bepaalde informatie niet volledig juist of actueel is. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts of voedingsdeskundige. Wanneer je zonder verificatie of nader advies van de geboden informatie gebruik maakt doe je dat voor eigen rekening en risico. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire posts

Nieuw Traject

Nieuw Traject

Yes een gloednieuw Traject komt eraan! We leven in gekke tijden, volgens de recente CBS cijfers hebben zo’n 9,9 miljoen mensen een chronische ziekte. Waarvan 50% van die groep niet 1 maar meerdere chronische ziekte heeft. 52% van de bevolking heeft overgewicht en 1...

Lees meer
Restaurant de Basis Enschede

Restaurant de Basis Enschede

Afgelopen week heeft mijn man Sebas mij verrast met een avondje uit eten. Super blij dat we weer een keertje uit huis konden gaan en naar een restaurant! We gingen naar Restaurant De Basis…

Lees meer
My Personal Story

My Personal Story

Voor mijn 1e jaar hadden ze me het label Cystic Fibrosis opgeplakt (een ongeneselijke taaislijmziekte) waar de levensverwachting toen de tijd 30 jaar voor was…

Lees meer