Put yourself first…

Be your own kind of perfect!

INTENTIE VAN DE WEEK

Jarenlang heb ik bevestiging gezocht bij andere.
Doordat mijn ouders op jonge leeftijd gingen scheiden zaten wij al snel in de overlevingsmodus. Mijn moeder werkte keihard om het gezin draaiende te houden. Iets waar ik tot de dag van vandaag nog steeds zoveel respect voor heb. Maar hierdoor bleef er weinig tijd over voor erkenning of andere dingen. Mijn vader was veelal afwezig.
 
Door mijn onzekerheid ging ik van alles doen om mensen te pleasen. Ik leerde met mijn empatisch vermogen heel snel wat mensen graag van mij wilde of verlangde en probeerde altijd in dienst te staan zodat ze mij die erkenning zouden geven.
 
Maar wat ik ook deed en hoeveel erkenning ik ook kreeg, het voelde nooit genoeg.
Ik verloor mijn identiteit en hierdoor mijn gevoel.
Ik werd depressief omdat ik niet meer wist wat van mij was of van een ander.
 
Veel later leerde ik pas dat die bevestiging en erkenning alleen kan komen van jezelf. Als je houdt van jezelf en accepteert dat wat je doet perfect voor jou is.
 
Dat het niet perfect voor de buitenwereld hoeft te zijn. Iedereen is uniek. Het zou toch een saaie wereld zijn als iedereen een exacte kopie is van elkaar.
 
Daarom wil ik je vragen om deze week bewust om te gaan met wat jij doet in het dagelijks leven. Maak jij beslissingen om andere te pleasen of doe jij dat voor jezelf. Doe jij dingen omdat je denkt dat dat normaal is om erbij te horen of doe jij dingen omdat jij dat graag wil? Maak jij keuzes die geleid worden door de stemmen van andere om jou heen of is dat jouw eigen keuze?
 
En welke angst zit hierachter?
De angst dat je niet geaccepteerd wordt?
Dat je er dan niet meer bij hoort?
De angst dat je niet goed genoeg bent?
 
Sta hier deze week eens bij stil. Wat zijn je beweegredenen en door wat komt dat? En hoe zorg je ervoor dat de dingen die je doet komen door je eigen drijfveer en niet door andere?
 
Want echt…
Je bent perfect op je eigen manier 💖

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: